KARLSKRONA

Hästöspelare riskerar straff

En allsvensk handbollsspelare i Hästö IF är polisanmäld misstänkt för misshandel.

Klubbledningen för Hästö IF väljer att låta spelaren spela fredagens match mot IFK Kristianstad innan man på ett extrainsatt möte på lördag beslutar kring eventuella åtgärder mot spelaren.

– Vi dömer ingen ohörd utan kommer att skaffa oss en helhetsbild kring det som inträffat och därefter kommer vi i styrelsens arbetsutskott att bestämma hur vi ska agera, säger Hästö IF:s ordförande Ronnie Nilsson.

Armbågade man
Det var i centrala Karlskrona den 1 februari i år som den allsvenske handbollsspelaren misstänks för att ha tryckt en armbåge i ansiktet på en 33-årig man så hårt att mannen började blöda.

Enligt anmälan ska senare handbollsspelaren slagit ytterligare ett till tre slag i det tumult som uppstod.

Uppgifterna bekräftas av flera vittnen till händelsen.

Handbollsspelaren informerade inte sin klubb om vad som hänt och det är klubbens ordförande Ronnie Nilsson kritisk till.

Borde berättat
– Det där är någonting som jag inte tycker är bra. Jag hade ju gärna sett att spelaren kommit direkt till mig och berättat vad som hänt, säger han.

På lördag är den polisanmälde spelaren kallad till ett möte med styrelsens arbetsutskott.

– Då får vi spelarens version och då har vi också ett bredare underlag kring händelsen som underlättar vårt beslut kring eventuella åtgärder mot spelaren, säger Ronnie Nilsson.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".