Karlskrona

Inga medel till Komvux

Trots nödropet från vuxenutbildningens rektor, Mary Mattisson, kan Komvux i Karlskrona inte räkna med att få mer pengar av kommunen i år.

Moderata ordföranden i utbildningsnämnden, Ann-Louise Trulsson, anser inte att just vuxenutbildningen är i mest behov av pengar.

Hennes uppfattning är tvärtom att Komvux står väl rustade, med tanke på att utbildningen fick ett överskott på 1,7 miljoner kronor förra året.

Fler behöver pengar
– Man kan inte säga att Komvux fick för lite pengar förra året. Och det finns andra rektorsområden som minst lika mycket behöver vara i fokus, säger Ann-Louise Trulsson.

Enligt henne är det för tidigt, så här i början av året, att säga om pengarna räcker eller inte.

– Vi får se hur sökbilden ser ut framöver, det är möjligt att vi får ett scenario med allt fler sökanden. Men som det ser ut just nu är detta inte aktuellt.

Möjligt begära mer pengar
Om behovet skulle uppstå, då är det möjligt både för vuxenutbildningen och andra rektorsområden att vända sig till kommunen och begära mer pengar.

– Man kan vända sig till kommunen och göra ett tilläggsyrkanden, om man anser att pengarna inte räcker. Därmed inte sagt att man får mer pengar, säger Ann-Louise Trulsson.

Milan Djelevic
milan.djelevic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".