Blekinge

Lurade kunder på pengar

En man i 40-årsåldern lurade till sig över en halv miljon kronor i sitt arbete på ett försäkringsbolag i Blekinge.

Den åtalade som erkänt, har enligt åtalet på kundernas begäran sålt deras fonder. Men istället för att sätta in pengarna på kundernas konton, har den åtalade fört över beloppet på sitt privata konto.

Kontaktades av kund
Lennart Molin som är biträdande säkerhetschef på det aktuella försäkringsbolaget berättar att han för en tid sedan blev kontaktad av en kund som trodde att pengar saknades på sitt konto.

– Jag undersökte saken och det saknades mycket riktigt pengar. Samtidigt som jag undersökte just det fallet hittades ytterligare en kund som blivit lurad berättar Lennart Molin.

Stort förtroende
Enligt Lennart Molin har bedrägeriet gjorts möjligt genom att kunderna haft ett mycket stort förtroende för bankmannen samtidigt som dom fyllt i blanketter som inte varit fullständiga.

Efter att det hela uppdagats har försäkringsbolaget enligt Lennart Molin, gjort en grundlig undersökning och enligt honom fins det ingen möjlighet att den ,sedan många år avskedade bankmannen, lyckats med några fler bedrägerier.

Uppmanar till kontroll
De två lurade kunderna har fått igen sina pengar men Lennart Molin är mycket ledsen över det inträffade, men han uppmanar samtidigt kunder att försöka ha en bra koll över sina konton.

– Det är ju upp till var och en att ha lite koll över sina tillgångar och i det här fallen handlar det ju om ganska stora summor pengar, säger Lennart Molin.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".