Olofström

Spel ökar gitarrintresse

Det populära TV-spelet Guitar Hero har ökat intresset för att lära sig att spela gitarr i kommunala musikskolan i Olofström.

– Ett häftigt spel. Jag kollar efter låtar där och sen vill man spela dem själv på riktig gitarr, säger Glenn Aalto som är gitarrelev på Högavångskolan i OLofström.

Gamla låtar
Peter Olofsson som är musiklärare på Högavångskolan berättar att den nya trenden innebär att många elever upptäcker låtar via TV-spelet som simulerar gitarrspel, vilket i sin tur ökar deras intresse för den ”riktiga” gitarren. Och det har satt honom i arbete.

– Elever kommer och frågar efter låtar som jag knappt hört talas om. Jag får leta upp dem i gamla böcker, säger han. 

Frågan är om man som gitarrelev har någon nytta av att vara duktig på TV-spelet.

– Jag vet inte, men det är ju bättre att de spelar det här än spel där man springer runt och dödar varandra, säger Peter Olofsson.

Inte som på riktigt
Musikeleven Glenn Aalto drömmer om att en dag bli en berömd hårdrocksgitarrist. Och då kommer man, säger han, inte särskilt långt om man spenderar för mycket tid i soffan med TV-spelet.

Henrik Olsson
henrik.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".