Kvinnojouren i behov av fler jourkvinnor

Allt fler invandrarkvinnor söker sig till länets kvinnojourer. Bland annat handlar det om kvinnor som träffat en svensk man i sitt hemland och som följt med honom till Sverige.
-Efter ett tag visar det sig att det inte fungerar så bra. Han kanske misshandlar henne, hon blir isolerad och får inte lära sig svenska, säger Mia Jonsson, länskvinnojourens ordförande i Blekinge. En annan grupp som på senare år börjat kontakta kvinnojouren är invandrarkvinnor som kommit till Sverige tillsammans med sina män, som upptäckt hur jämställdheten fungerar här men som ändå tvingas stanna hemma och kanske aldrig får lära sig svenska. Att de här kvinnorna nu kommer till kvinnojouren tror Mia Jonsson beror på att informationen om möjligheten har börjat nå ut. Enligt henne behövs det fler jourkvinnor med utländsk bakgrund som de utsatta kvinnorna kan prata med.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".