Riksdagspolitiker från Blekinge chockad

Nu reagerar den folkpartistiska riksdagsledamoten Heli Berg på att försvarshögkvarteret i ett stort antal fall ska ha brutit mot de egna reglerna för representation.
Svenska Dagbladet rapporterade i helgen om att försvarshögkvarteret vid flera tillfällen har brutit mot reglerna för representation. Man ska ha ätit dyra middagar, luncher och druckit alkohol som man inte har bokfört. Heli Berg (fp) säger att hon är chockad och anser att det är förfärligt om tidningsuppgifterna stämmer. -Det är hårda tider i försvaret och vi har stora sparkrav och eventuellt fler nedläggningar. Det är förfärligt, säger hon. Enligt Heli Berg finns det risk för att viljan att arbeta minskar i samband med att sådant här kommer fram. Hon säger dock att hon tror att att det är ett problem som inte finns ute på förbanden. -Det här är ett problem på högre nivå, säger hon. Så länge den interna utredningen inte är klar vill hon inte uttrycka om hon har fortsatt förtroende för Överbefälhavare Johan Hederstedt eller inte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".