Ishockey

"KHK bäst i landet "

Karlskrona Hockeyklubb hänger inte läpp dagen efter att laget missat chansen att gå vidare till nästa kvalomgång.

Under måndagskvällen förlorade KHK borta mot Skåre i playoff 2 i ett kval som så småningom kunde lett till allsvenskt spel.

Resultaten över förväntan
Fast trots att förlusten betyder att säsongen är slut så är Karlskrona Hockeyklubbs ordförande Ola Johansson mycket nöjd med säsongen.

– Man får inte glömma bort att vi är nykomlingar i division 1 och att då gå vidare till playoff är över förväntan, säger Ola Johansson.

”Ingen kan mäta sig med oss”
KHK kan ändå se tillbaka på en framgångsrik säsong. De två playoff-matcher som klubben haft på hemmaplan har gett extra pengar i kassakistan och Ola Johansson menar att klubben toppar ligan över landets klubbar i flera avseenden.

– Jag har svårt att se någon annan divsion 1-klubb i Sverige som kan mäta sig med oss när det kommer till organisation, ekonomi och det sportsliga, säger KHK-ordföranden Ola Johansson.

Nu ses truppen över
Nästa säsong kan Blekinge ha tre klubbar i division 1. Klart är att Karlskrona HK och Olofströms IK spelar i den divisionen och om det går bra för Mörrum i kommande kval kan även de spela i division 1.

Kontrakten för de flesta spelarna i KHK går nu ut och snart inleds arbetet med att bestämma vilka som ska vara kvar, och vilka som ska rekryteras.

Och målvakten Pontus Hanssons framtid, som gjort en riktigt bra insats under säsongen, vill inte Ola Johansson avslöja.

Andrea Jilder
andrea.jilder@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".