Åtalad för grov misshandel

På onsdagen väcktes åtal mot de två män i 30-årsåldern som misstänks för den svåra misshandeln i Olofström i slutet av juni, då en 34-årig man var nära att mista livet.
Misshandeln inträffade under festivalen Holjekalaset i centrala Olofström i slutet av juni. Bråk uppstod vid ett av serveringstälten mellan två olika sällskap. Sparkades medvetslös Enligt vittnesuppgifter blev 34-åringen och hans kamrater attackerade av de två nu åtalade männen från Olofström. Männen, som är i 30-års åldern och sedan tidigare kända av polisen, gick enligt ögonvittnen på platsen till våldsamt angrepp mot 34-åringen. Han fick motta knytnävsslag i ansiktet och liggandes på marken blev han sparkad medvetslös av de båda männen. Efter misshandeln försvann männen från platsen men polisen kunde gripa de ett par dagar senare och de har sedan dess suttit häktade. 34-åringen fick svåra skador av misshandeln. Han låg flera dagar medvetslös och fick under flera veckor akut specialistvård vid neurokirurgen i Lund. Tillståndet bedömdes länge som kritiskt, men 34-åringens liv gick att rädda och han har nu fått lämna sjukhuset. Nekar till brott Han kommer dock att få bestående men av de skador han ådragit sig. De båda männen, som nu åtalas, har i polisförhör nekat till att ha misshandlat 34-åringen. Båda medger att de varit inblandade i det tumult som uppstod, men säger att de inte haft någon aktiv del i bråket. Mot dessa uppgifter talar en rad vittnesförhör som pekar ut männen som delaktiga i misshandeln. Åklagare Bengt Iwars säger att han med hjälp av vittnesuppgifter och övrigt material i utredningen kan binda männen till brottet. Förutom grov misshandel åtalas en av männen för brott mot alkohollagen sedan polisen i samband med en husrannsakan i mannens bostad hittat en hembränningsapparat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".