Politiker nöjd med Kriminalvården

Trots platsbrist på fängelset i Karlskrona som innebär att intagna får sova i isoleringsceller vill ordföranden i justitieutskottet, Susanne Eberstein (s) inte ge mer pengar till Kriminalvården.
-Jag vet inte om det är så fruktansvärt att sova i isoleringsceller, säger hon. Kriminalvårdsstyrelsens anslag på fyra miljarder fick ett tillskott på tvåhundra miljoner i våras, men till hösten blir det inte mer pengar. Trots att politikerna är medvetna om att det finns för många fångar på nästan alla Sveriges fängelser. Inte heller Kerstin Andersson (s) från Blekinge, ledamot i justiteutskottet, anser att det är möjligt att skjuta till mer pengar till kriminalvården i nuläget. Hon, liksom Susanne Eberstein, är i stort sett nöjd med den långsiktiga kriminalpolitik som förs, och ser överbeläggningen som ett tillfälligt problem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".