Kraftiga förseningar upprör vägplanerare

Kraftiga förseningar väntar ombyggnaderna av Blekinges vägar och nu kritiserar vägverkets vägplanerare i Blekinge beslutet att inte bygga om vägsträckan Jämjö-Lösen före år 2015.
E22:an i Blekinge behöver dras om på flera ställen, särskilt sträckan mellan Jämjö och Lösen som går tvärs igenom Jämjö och förbi en lågstadieskola. En sådan ombyggnad av vägen var planerad att stå klar år 2010. Men när Vägverket idag presenterade hur landets vägar ska förändras under den närmaste tolvårsperioden hade Jämjö helt fallit bort från kartan. Berit Lenberg, vägplanerare i Blekinge, tror att det kan innebära ytterligare problem med framkomlighet på E22:an som går genom Jämjö. Även planerna för utbyggnaderna av sträckorna Sölve-Stensnäs och Björketorp-Nättraby har ändrats. Enligt vägverkets planer blir de åtta år försenade och står inte klara förrän 2015.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".