ronneby

Svårt reda ut dödsfall

Det kommer att bli mycket svårt att utreda vad som egentligen hände i samband med att en man i 40-års åldern i tisdags avled efter att ha tagit vad man tror är drogen GHB.

Enligt åklagare Margaretha Lewenhagen fins det många analyser som måste bli klara, och händelseförloppet är mycket svårt att reda ut.

Häktad för olaga hot
Efter fredagens häktningsförhandling beslutade tingsrätten att häkta en 24-årig man för två fall av olaga hot. Enligt åklagaren ska han i samband med tisdagens dödsfall ha uttalat mycket grova hot mot en kvinna. 

24-åringen hade också begärts häktad för brott mot griftefriden, men på den punkten fick åklagaren inget gehör av rätten.

– Varför han inte häktades var troligen för att det inte går att fastställa om mannen faktiskt var död då han flyttades, säger åklagare Lewenhagen.

Fans med vid det första dödsfallet
Den nu häktade 24-åringen fans enligt åklagaren även med i februari då en annan man avled av vad man misstänker var en överdos av GHB.

Enligt Margaretha Lewenhagen skulle det kunna ha betydelse om man kunnat bevisa att den farliga drogen bjöds runt, men som hon säger, problemet är att de båda som skulle kunna säga något om hur det gick till, nu är döda.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".