Fartsyndare fotograferas på E22

Nu sätter Vägverket upp fartkameror efter E22:an. De första sätts upp norr om Blekingegränsen, på en sträcka mellan rastplatsen vid Bröms och upp till Söderåkra.
Kamerorna som ska komma upp under hösten registrerar fortkörare och tar kort på föraren. Sen skickas böterna ut automatiskt till den som bilen är registrerad på. Enligt Lennart Ivarsson, trafiksäkerhetsansvarig på Vägverket i Kalmar, finns det en anledning till att man valt just det här stället. Dels ligger det många bostäder där och dels är vägsträckan väldigt olycksdrabbad. På de sträckor i Sverige där kamerorna har funnits ett tag har man kunnat märka en stor skillnad på hastigheterna. -Det har blivit en helt annan olycksbild där det har funnits fartkameror. Olyckorna blir inte alls lika allvarliga när bilförarna tänker på hastigheten, säger Lennart Ivarsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".