Piloter blir sämre på att flyga

De akuta besparingarna som försvaret nu står för kan innebära att flygplanen på F 17 kommer att bli stående på marken, och det leder till att flottiljen helt enkelt får sämre piloter. Det säger officersförbundet på F 17 i Kallinge.
Alla militärförband i Sverige ska hjälpas åt att skära bort 300 miljoner innan årsskiftet. På alla förband är det resestopp övertidsstopp och stopp för viss vidareutbildning. På F17 kan det få konsekvenser för piloternas del. Enligt Rune Kronkvist, ordförande i officersföreningen, kan övertidsstoppet leda till att ett plan inte hinner repareras i tid och att piloternas flygningar får ställas in och då får inte piloterna den flygövninmg som behövs för att hålla uppe sin kompetens. Hur länge besparingsåtgärderna kommer att fortsätta är inte bestämt ännu. Inom kort ska försvarsledningen börja föra en dialog med de lokala förbanden för att se hur mycket man hunnit skära ned. Den första september bestäms det ifall det blir några fler åtstramningar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".