Antalet studenter på BTH fortsätter att rasa

Blekinge tekniska högskola, BTH, fortsätter att tappa studenter, och det är de program som utgör BTH:s profil som förlorar mest elever. Orsaken är krisen inom IT-sektorn som slår hårt mot skolan. Det visar statistik från högskoleverket över de som antagits till högskolan i andra omgången.
Nergången hos just de här olika programmen är ofta så mycket som 50 procent. Så till exempel har civilingengör i datateknik halverat från 40 till 20 antagna. Människor data och arbetsliv har i år inte en enda antagen mot sex i fjol. Bara en enda student har antagits till utbildningen till entreprenör. I fjol var antalet 22. De utbildningar som håller ställningarna på BTH är alltså inte knutna till IT-världen. Det är fysisk planering, sjuksköterskeprogrammet, samhällsvetarprogrammet som alla har lika många antagna i år som i fjol. Sammantaget har BTH i andra omgången 511 antagna. Det är nästan 100 färre än i fjol. Nu hoppas man på BTH att studenter ska fortsätta att efteranmäla sig fram till terminstarten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".