Vägverket viker inte om E 22-an

Den förväntade trafikökningen på E 22-an som bland andra Stena Line spår i sina prognoser är inget som får Vägverket att tänka om. Enligt Rolf Johansson, regionchef för Vägverket Sydöst, är ökningen av tung trafik inte unik för E22-an.
Det är företrädare för färjetrafiken som beräknar att den tunga trafiken från länets båda färjelägen i Karlskrona och Karlskrona kommer att öka de kommande åren. I Karlskrona gör Stena Line bedömningen att antalet lastbilar till och från färjeläget kommer att öka med ungefär 7000 varje år. Även i Karlshamn förväntas den tunga trafiken att öka. För närvarande passerar mellan 5-600 lastbilar hamnen dagligen, men när färjetrafiken utökas i oktober räknar man med en betydande ökning. Sammantaget gör det här att trycket på E 22-an kommer att öka ännu mer under de kommande åren. Den trafikökning som förväntas de närmaste åren är, enligt vägverket dock inte anmärkningsvärd. Skulle det ske en fortsatt utveckling är inte Rolf Johansson främmande för att E 22-an kan komma högre upp på prioteringslistan över vägsatsningar när Vägverket om fyra år reviderar sin nationella vägplan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".