Dom för amfetaminförsäljning står fast

Hovrätten fastställde i dag domen mot den 49-årige man från Karlshamn som i tingsrätten dömdes till sex års fängelse för att ha sålt närmare tre kilo amfetamin.
Det var i slutet av april i år som 49-åringen sålde knarkpartiet till en man hemmahörande i Värmland. När polisen slog till mot 49-åringens bostad i Karlshamns norra kommundelar, hittades 270 000 kronor förpackade i glasburkar gömda i en stenmur utanför 49-åringens bostad.Pengar som enligt polisen använts för att betala amfetaminpartiet. 49-åringen har nekat till knarkförsäljningen och uppgett att de pengar som polisen hittade på hans tomt var intäkter från försäljning av trädgårdsmöbler. Hovrätten gör dock ingen annan bedömning än tingsrätten utan fastställer domen på sex års fängelse för grovt narkotikabrott. Även domen på nio års fängelse för den värmlänning som köpte amfetamin slås fast av hovrätten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".