Ombyggd E22:a verklighet fem år tidigare

E 22:an kan börja byggas ut fem år tidigare än planerat om kommunerna i Blekinge tillsammans med landstinget lånar ut en halv miljard kronor till Vägverket.
Det kom Region Blekinge och Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö överens om när han besökte Karlskrona i tisdags. En grupp med representanter för Region Blekinge, Länsstyrelsen och Vägverket ska nu ta fram två förslag till hur utbyggnaden av E 22 kan finansieras. Ett där kommunerna och landstinget tillsammans lånar pengar från en bank som de i sin tur lånar ut till Vägverket. I det andra förslaget står näringslivet för lånet. Förslagen ska vara klara och lämnas till regeringen om drygt en månad. Om regeringen godkänner något av förslagen är det praktiskt möjligt att börja bygga ut Sträckan mellan Sölve och Stensnäs 2007. Det är fem år tidigare än vad Vägverket har råd att börja bygga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".