Svidande kritik mot länets politiker

Länets ledande politiker får skarp kritik för att man, tillsammans med Vägverket, har beslutat att tidigarelägga vägutbyggnader i länet. I utbyte får Vägverket låna pengar av kommunerna och landstinget.
Det är JanAnders Palmqvist (s) kommunalråd i Ronneby, som riktar skarp kritik. Anledningen är att man beslutat att utbyggnaden av E 22:an mellan Sölve och Stensnäs ska tidigareläggas. Villkoret att kommunerna och landstinget lånar ut en halv miljard kronor till Vägverket. Ända sen iden fördes på tal i våras har JanAnders Palmqvist gått emot kommunalråden i de andra Blekingekommunerna och landstingsråden. -Jag är emot idén att man ska kunna betala sig förbi i kön, även om det är till Blekinges fördel, säger han. Bernth Johnson (s) Region Blekinges ordförande, är säker på att även Ronneby kommer att ställa upp på förslaget om en månad, när det är klart hur mycket pengar varje kommun ska låna ut. Men Jan Anders Palmqvist vägrar släppa några pengar till E 22:an. Han är rädd att det här kan slå tillbaka på Blekinge. -Hur blir det nästa gång vi vill göra något på vägarna? Ska man då tvingas betala då också, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".