handboll

Hästö skrällde - laget en match från elitserien

Hästö IF besegrade HK Drott i elitseriekvalet i handboll med 31-29 och ordnade fram en avgörande match i Halmstad på söndag.

Drott, som vann den första kvalmatchen med 34-28, tog initiativet direkt och skaffade sig snabbt en ledning med fem mål.

– Möjligen blev vi övermodiga när vi fick ledningen så enkelt och det straffade sig, säger Tomas Eriksson, spelande tränare i Drott.

Bäst i slutet
Hästö jobbade sig in i matchen, men det var först i slutskedet efter mål av Andreas Hällkvist som laget för första gången var i ledningen i matchen.

– Det var först då jag vågade hoppas på seger, säger Jens Olander, målvakt i Hästö.

När hemmalaget gjorde 31-28 med en dryg minut kvar att spela, så ställde sig stora delar av de 1312 åskådarna i Karlskrona idrottshall upp och gav Hästö stående ovationer.

Häftig stämning
– Det var en fantastiskt att få uppleva en så enormt härlig stämning i hallen, säger Markus Sandström, mittnia i Hästö.

Segern innebär att det nu kommer att bli en tredje och direkt avgörande match i Halmstad på söndag, som avgör vilket lag som kommer att spela i landets högsta serie nästa säsong.

Drott, som har 43 raka säsonger i landets högsta serie, har favören av hemmaplan.

Drott hårt pressade
– Min bedömning nu är att det är helt öppet hur det här slutar. Visst, vi har hemmaplan i avslutningen men vi har också en hård press från omgivningen att klara fortsatt elitseriespel, säger Drotts spelande tränare Tomas Eriksson.

I Hästö ser man fram mot avgörandet på söndag.

– Det ska bli riktigt roligt att få spela den matchen och vi ska ge allt för att nå elitserien, säger Filip Boberg, kantspelare i Hästö.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".