Blekingefack kräver LO-basens avgång

Fackförbundet Transport i Blekinge kräver att LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin avgår efter uppgörelsen med det socialdemokratiska partiet.
Igår enades LO och socialdemokraterna om hur den ekonomiska politiken ska drivas om det blir ett ja i EMU-omröstningen. Gustaf Holmberg, som är ordförande i Transport i Blekinge och nordöstra Skåne, tycker att Wanja Lundby-Wedin har begått ett stort misstag. Igår enades LO:s styrelse och regeringen om hur den ekonomiska politiken ska drivas om Sverige inför euron. LO har fortfarande en neutral hållning inför folkomröstningen, enligt ordföranden Wanja Lundby-Wedin, men samtidigt säger hon att ett medlemskap i EMU innebär stora fördelar för LO:s medlemmar. Fackförbunden Handels och Transport är mycket kritiska till detta och Gustaf Holmberg, som är ordförande för Transport i Blekinge och nordöstra Skåne, är mycket besviken på Wanja Lundby-Wedin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".