HANDBOLL

Ingen elitserie för Hästö

Det blir ingen elitserie för Hästö IF nästa säsong, detta efter förlust borta mot Drott med 30-25.

Hästö IF hade vid vinst mot Drott tagit sig från allsvenskan till handbollens elitserie. Inför denna sista kvalmatch stod det 1-1 i matcher. Den första kvalmatchen vann Drott på hemmaplan med 34-28 (18-13), returen i Karlskrona vann Hästö med 31-29 (14-16) och den sista och avgörande matchen vinner Drott med 30-25 (14-10).

Efter första halvlek hade Hästö underläge med 4 mål (14-10) och det verkade då som att Drott skulle ta hem matchen. Men efter tre minuter in i andra halvlek så hämtar Hästö igen 4-måls underläge till endast ett mål. Hästö kämpar på och tappar inte mer än ett mål upp till Drott och efter 16 minuters spel så går de upp till lika 20-20 och det är oerhört spännande. Spelet håller i sig och det är lika eller ett mål upp till Drott tills det återstår ca 8 minuter av matchen. Då kopplar Drott grepp om matchen och kan gå upp till 3-måls ledning. Hästö tappar sedan matchen och Drott drar ifrån och vinner matchen 30-25. Drott kommer nästa säsong spela i elitserien medan Hästö IF även nästa år spelar i allsvenskan.

Marcus Sandström 8
Andreas Hällkvist 4
Filip Boberg 3
Nermin Biscevic 3
Andre Savic 2
Daniel Steen 2
Karl-Johan Lång 1
Johan Svensson 1
Emil Magnusson1

Oscar Anderberg
oscar.anderberg@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".