Ingen beställning på korvett

Försvaret kommer att säga nej till en sjätte kustkorvett. Därmed går Karlskornavarvet miste om en viktig beställning. Just nu behandlas frågan i högkvarteret.
Ursprungligen ville försvaret beställa en serie på sex kustkorvetter av smygetyp hos Karlskronavarvet, men när kostnadsramarna sprängdes enades man om att serien skulle stanna på fem fartyg. Till samma pris som var avtalat för sex. Försvaret hade dock option på att beställa en sjätte kustkorvett. Nu erfar Sveriges Radio Blekinge att överbefälhavaren kommer att säga nej till att utnyttja denna option. Det är bristen på pengar inom försvaret som ligger bakom. På Karlskronvarvet vill informationsdirektören Kjell Göthe inte kommentera frågan så länge som Kockums inte fått ÖB:s beslut. På Försvarets materielverk FMV, som är den formella beställaren av serien med kustkorvetter, säger man på pressavdelningen att det är inte FMV:s sak att uttala sig utan hänvisar till Försvaret och högkvarteret. Rick Forsling på pressavdelningen på högkvarteret säger att frågan diskuteras just nu. Han vill inte ge någon kommentar innan ÖB fattat sitt beslut. När beslutet kommer är inte klart, men det är nära förestående.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".