Socialdemokraterna slår i från sig kritik

De ledande inom socialdemokraternas partidistrikt i Blekinge kan inte svara på varför man har beställt fler ja-valsedlar än nej-valsedlar inför folkomröstningen om EMU.
Från centralt håll har den socialdemokratiska partistyrelsen rekommenderat alla partidistrikt ute i landet att beställa fler ja-valsedlar än nej-valsedlar inför folkomröstningen av EMU. Det eftersom att man tycker att det ligger i linje med socialdemokraternas kongressbeslut om att Sverige bör ansluta sig till valutaunionen. Men samtidigt har varje partidistrikt haft möjlighet att själv välja hur man vill göra. I Blekinge, där det bara sitter ja-anhängare i partidistriktets styrelse, har man valt att följa rekommendationen från Stockholm. Det finns 50 000 fler ja än nej-valsedlar. Därmed bryter man mot pricncipbeslutet att resurserna för att driva kampanj ska fördelas lika mellan båda lägren. De socialdemokrater i Blekinge som är mot EMU anser att det är orättvist att partiet inte följt sitt eget förtroenderåds beslut. Att man struntar i förtroenderådet kan skada tilliten till rådet även i andra frågor säger man på nejsidan. Men den oron delar inte av Mats Johansson. -Det kommer att finnas tillräckligt många valsedlar både för de som vill rösta ja och för de som vill rösta nej, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".