Uselt intresse för studiecirkel om EMU

Intresset från allmänheten för att gå studiecirkel om EMU är obefintlig. Eva Magnevall arrangerar kurser för ABF i Karlskrona och har inte sett någon efterfrågan alls.
ABF, TBV och studieförbundet Vuxenskolan arrangerar kurser om EMU i Blekinge. Men de kurser som genomförs arrangeras på uppdrag av politiska eller fackliga organisationer och pensionärsföreningar. Vid en rundringning till de olika studieförbunden visar det sig att det handlar om sammanlagt några hundra personer som har gått eller planerar att gå en cirkel om EMU. Flera av studieförbunden arrangerar nu seminarier och debatter för att öka intresset och kanske locka någon till en studiecirkel. Inför folkomröstningen om ett medlemskap i EU för nio år sedan var det många som gick studiecirklar, och sett över hela landet var det tre gånger så många som då gick kurs om EU jämfört med hur många som går kurs inför folkomröstningen i september om ett eventuellt införande av euron i Sverige.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".