Karlskrona

Militären grep tjuvar

I helgen greps tre personer på bar gärning när de försökte göra inbrott i ett av militärens förråd.

Under våren har det varit inbrott i förråden vid ett tiotal tillfällen och uppgifter till Sveriges Radio antyder att det handlar om stora värden som försvunnit

Varken hur mycket eller vad det stulna kan vara värt vill man från förvaret kommentera. Men klart är alltså att det handlar om ett tiotal inbrott i olika militära förråd.

Svårare att stjäla vapen
Främst är det metall, drivmedel och datorer som stulits från förråden. För vapen eller ammunition har det inte varit tal om berättar, Joakim Svensson informationschef på Marinbasen.

– Nej vapen och ammunition förvaras på ett annat sätt och är betydligt svårare att komma över, säger Joakim Svensson.

Greps på bar gärning
I helgen var det så åter dags för ett inbrott, men skillnaden denna gång var att polisen tillsammans med marinens vaktstyrka fanns på plats och väntade på tjuvarna.

Hur man kunde veta att det var ett inbrott att vänta vid just det förrådet vill inte Joakim Svensson säga, men han förklarar att man höjt sin vaksamhet efter vårens många stölder.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".