Brandsäkerheten på Blekingesjukhuset undersöks

Under hösten kommer Räddningstjänsten Östra Blekinge att ta reda på hur brandsäkerheten är på Blekingesjukhuset i Karlskrona. En djupgående analys ska genomföras där det bland annat ska visa sig hur lång tid det tar att utrymma sjukhuset vid en brand.
Johan Nordström, brandingenjör på Räddningstjänsten i Östra Blekinge har under våren gjort en omfattande brandsyn av hela sjukhuset och den visar på en del brister. Bland annat måste nödutgångsskyltar bytas ut, vilket skulle varit gjort redan för 7 år sen. I kulverterna, gångarna under sjukhuset, finns stora mängder brännbart material och vid en brand skulle det leda till att kulverterna rökfylls och försvårar brandmännens jobb. Brandfarliga vätskor förvaras felaktigt på flera håll på sjukhuset och räddningstjänsten uppmärksammade också att det fanns levande ljus tända på sjukhuset, och det är ytterst olämpligt på en vårdanläggning anser räddningstjänsten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".