Blekinge

13 åtalas i knarkhärva

En 31-årig före detta Karlshamnsbo har varit spindeln i nätet i den omfattande narkotikahandeln med hasch, som Blekingepolisen nystat upp.

Idag åtalades 13 personer, varav nio av dem har kopplingar till Blekinge.

Genom telefonavlyssning och omfattande spaningsinsatser har Blekingepolisen lyckats spränga en organiserad narkotikaförsäljning i Blekinge.

Vice chefsåklagare Ingela Klinteberg är nöjd med polisens insats.

– Polisen har gjort ett oerhört bra arbete och bevisläget är mycket gott.

Fick vittring
Det var under en knarkrättegång i Karlshamn förra året som polisen fick vittring på det som blivit en av de mest omfattande narkotikautredningarna på senare år i Blekinge.

Polisen satte igång telefonavlyssning mot huvudmannen, en 31-årig före detta Karlshamnsbo, som snart visade sig vara spindeln i nätet.

Spanarna insåg ganska omgående att man hade fått korn på en av de större exportörerna av hasch till den blekingska narkotikamarknaden.

Fyra kilo
Den omfattande utredningen ledde fram till att mycket stora beslag kunde göras.

Av de 16,5 kilo som beslagtagits i ett flertal narkotikatillslag, har fyra kilo sålts till Blekinge.

Polisens fälla slog igen en tidig morgon i höstas. I gryningsräden greps i ett enda tillslag nio av totalt 13 idag åtalade personer.

Milan Djelevic
milan.djelevic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".