Företag tar ställning för Euron

Personalen på skogsbolaget Stora Enso i Nymölla har fått en broschyr där bland annat chefen för Stora Enso i Sverige förespråkar ett ja till euron.
All personal på Stora Enso i Sverige har fått information om vad chefen anser i frågan om man ska införa euron eller inte. Men enligt Inger Falk, informationsansvarig på Stora Enso i Nymölla, är det ren information och ingen skrämselpropaganda för att få arbetarna med sig. -Risken finns alltid att det kan uppfattas på olika sätt, men det här är ett försiktigt sätt att föra ut sin ståndpunkt, säger hon. Inte heller facket på företaget tycker att det är några problem med informationen. men företagen ser inte likadant på information av det här slaget. Andra företag föredrar att inte redovisa vad ledningen tycker i EMU-frågan. Ett exempel är den andra stora industrin i Bromölla kommun, Ifö Sanitär. Där har man en policy att inte gå ut med ställningstaganden av det här slaget. Enligt Pernilla Gudmundsson-Renco, informationschef på Ifö Sanitär, finns det så många frågor som kan påverka företaget och jobben. -Vi har dragit en gräns, vid politik i allmänhet så debatterar vi inte. Vi för inga kampanjer, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".