Osäker framtid för avvisad familj

Migrationsverkets enhetschef i Karlskrona tror inte på att den avvisade flyktingfamiljen från Azerbajdzjan inte blev insläppta i hemlandet.
Det var i fredags som familjen Melkymian tillsammans med gränspolisen i Karlskrona flögs till Azerbadjan. Men gränspolisen där släppte inte in familjen eftersom de saknade identitetshandlingar. De är heller inte längre medborgare i Azerbadjan. Men på Migrationsverket är man tveksam till om att det stämmer att man inte blev insläppta. -Jag har aldrig varit med om att någon som säger sanningen och samarbetar inte blir insläppt i sitt hemland, säger Gunnel Segerfelt, enhetschef i Karlskrona. Tillbaka i Sverige har familjen placerats på Migrationsverkets transitenhet i Malmö, men det är polisen som har hand om ärendet. Enligt Migrationsverket är ärendet överlämnat till polisen och efter det kan det inte komma tillbaka till verket igen. Gränspolisen i Blekinge skriver just nu på en verkställighetsrapport och vill inte uttala sig. Vad som händer med familjen nu är oklart. De har en möjlighet att lämna in en ny ansökan om uppehållstillstånd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".