Rånåtal skjuts upp

Det ska göras en rekonstruktion av värdetransportånet i Bräkne Hoby innan åklagaren Magnus Ramebäck kan väcka åtal mot de misstänkta rånarna. Därför skjuts förundersökningen upp ytterligare två veckor.
Åtal mot de misstänkta skulle vara väckt senast fredag. Kammaråklagare Magnus Ramebäck hinner dock inte bli klar eftersom de tekniska undersökningarna av säkrade spår ännu inte är klara och det ska också hållas ytterligare förhör med de tre misstänkta männen som sitter häktade. Tidpunkten för åtal har tidigare skjutits upp och då har de misstänktas advokater protesterat. Men under tisdagseftermiddagen har advokaterna till de tre häktade männen godkänt en förlängning till den 12 september. Enligt Magnus Ramebäck är viktigt att rekonstruktionen av rånet genomförs. -Det är ett bra komplement att använda sig av när jag ska försöka förmedla för domstolen vad det är som har inträffat, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".