Rödeby

Han grät av förtvivlan

Ingen misstänkte att en 19-årig man hölls fången i Rödeby, trots att grannskapet hörde den förtvivlade tillfångatagne mannen och polisen fanns utanför huset eftersom man misstänkte att en efterlyst person fanns i lägenheten. 

Polisen stod på vakt utanför lägenheten i Rödeby där en 19-årig man hölls fånge och i lägenheten bredvid hörde en granne hur en mansperson grät av förtvivlan, men varken granne eller polis förstod vad som pågick förrän mannen lyckades rusa ut ur huset.

Rättegången fortsätter
I dag fortsatte rättegången mot den kvinna och de tre män som misstänks för att ha hållit en 19-åringen fången i en lägenhet i Rödeby under ett dygn. 

Under förmiddagen har personer som 19-åringen kontaktade under sin fångenskap förhört.  

Berättade inte var han fanns
De två vittnena, den ena en jämnårig kamrat till 19-åringen berättade om att 19-åringen tagit ett flertal kontakter via telefon, sms och internet och bett om 6 000 kronor.  

Vad han skulle ha pengarna till och var han befann sig berättade han aldrig.  

Förstod inte vad som hände
Rätten fick också höra en granne berätta om hans iakttagelser under det dygn då 19-åringen hölls fången vägg i vägg.  

Grannen berättade att det inte var ovanligt att det hördes mycket och höga ljud från lägenheten och att ungdomar kom och gick i en strid ström.  

Så var även fallet det dygn då 19-åringen hölls fången i lägenheten med undantaget att grannen hörde hur en mansperson grät inne i lägenheten. 

Höll koll på efterlyst
Det var inte bara grannen som uppmärksammat den aktuella lägenheten var en samlingsplats för ungdomar, utan det hade även polisen gjort och eftersom de misstänkte att en efterlyst person befann sig i lägenheten hade de den under uppsikt.  

Polisen blev därför vittne till när 19-åringen rusade ut ur lägenheten på flykt undan de tre männen och kvinnan. 

I eftermiddag avslutas rättegången och då kommer både åklagare och försvaret att hålla sina slutpläderingar.

Mia Boström
mia.boström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".