Fick räkning för vård av döde fadern

Över fyra månader efter att en patient avlidit på operationsbordet fick den avlidnes son en räkning från Blekingesjukhuset i Karlskrona för vård av fadern - efter dödsfallet. Det skriver BLT.
Den 79-årige Lennart Kihläng dog på sjukhuset i Karlskrona efter en akut operation i april i år. Över en månad senare kom en kallelse till den avlidne mannen från sjukhusets röntgenavdelning och mannens son , Stefan Kihläng, tog kontakt med sjukhuset. Men i måndags fick sonen med posten en patientfaktura på 7 980 kronor för vård av fadern under tiden 9 april till 31 juli. - Jag bröt ihop. Jag blev först urförbannad över sjukhusets slarv som jag upplever som nonchalans, men sedan blev jag fruktansvärt ledsen, säger Stefan Kihläng till BLT. På sjukhuset har man angett krångel med ett nytt datasystem på ekonomiavdelningen som orsak till räkningen men Thomas Troeng, verksamhetschef på kirurgavdelningen tycker inte att det finns godtagbara ursäkter. - Någon har klåpat sig genuint och jag kommer att forska i detta hela vägen ut, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".