Karlskrona

Assistent utsattes för våldtäktsförsök

En personlig assistent i Karlskrona har anmält att hon utsatts för våldtäktsförsök och sexuella trakasserier på sitt jobb.

De sexuella trakasserierna har pågått i sex månader och en anmälan har gjorts till arbetsmiljöverket, men inte polisanmälts

Förtegen ledning
Företagsledningen är förtegen och vill inte gå ut med några detaljer kring den anmälan om sexuella trakasserier och våldtäktsförsök, som en av deras anställda gjort i Karlskrona.

Händelsen har anmälts till arbetsmiljöverket och på tisdag nästa vecka äger ett möte rum mellan företaget och myndigheten.

Ingen polisanmälan
Däremot har arbetsgivaren, som är ett av Sveriges största assistansföretag, valt att inte lämna in en polisanmälan, utan anser att det är en sak som den enskilde medarbetaren i så fall får göra.

– Det ligger inte i vårt åtagande att polisanmäla, säger verksamhetschefen Mattias Ragnegård.

Pågått länge
Enligt anmälan till Arbetsmiljöverket, som lämnades in den 2 april i år, har trakasserierna och våldtäktsförsöket ägt rum mellan september föra året och februari i år.

Milan Djelevic
milan.djelevic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".