Kris i barnomsorgen i Mörrum

- Det finns inga garantier att barn i Mörrum som behöver förskoleplats kommer att få det. Det säger kommunalrådet i Karlshamn, Torsten Magnusson (s).
På fredagen uppvaktade en grupp föräldrar från Mörrum kommunen för att överlämna namnlistor med krav på att deras barn ska få en förskoleplats från årsskiftet. Enligt föräldragruppen har kommunen känt till att det saknas 35 platser i förskolan i över ett år, men inte tagit tag i frågan att hitta nya lokaler och personal förrän nu. Och det sker först efter kraftiga påtryckningar från föräldragruppens sida. Sedan ett par månader håller kommunen på att rekrytera förskolepersonal till Mörrum. Och fastighetskontoret har fått uppdraget av kommunstyrelsen att försöka hitta en provisorisk lösning på lokalfrågan. - Det som diskuteras är en tillfällig lösning. Det troliga är att föräldrarna får hålla tillgodo med baracker från början, säger Torsten Magnusson Men han kan inte lova att barnen får plats i förskolan till efter årsskiftet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".