Karlskrona

Skott diskuteras i Tving

Många bybor hörde skotten som en 56-årig man avlossade i Tving i onsdags kväll.

Dagen efter var den dramatiska skottlossningen det givna samtalsämnet i den lilla livsmedelsbutiken, som är en naturlig samlingsplats i byn.

Butiksägaren Aboud Shamon, själv bosatt i Tving, berättar hur han förstod att något var på gång.

– Jag såg tre fyra polisbilar. Polisen sa det är något på gång, mer kan vi inte berätta, säger han att de sa till honom.

I onsdags fattade polisen posto utanför butiken och ledde sin insats därifrån.

Igår, dagen efter den dramatiska skottlossningen, utbyttes det teorier och diskuterades möjliga orsaker, medan mjölk, bröd och andra varor lades ner i korgarna.

Mannen är född och uppvuxen i den lilla byn och ett bekant ansikte för många bybor, även om han upplevs som en enstöring. När han av okänd orsak började skjuta vilt omkring sig på onsdagskvällen, hörde många skotten.

En av dem var Britt Marie Petersson:

– Jag stod ute på altanen och hörde skotten. Ibland brukar de skjuta ändå ute på ängarna. Men den här gången var det annorlunda, säger hon.  

Aboud Shamon är själv ganska nyinflyttad i byn. Han upplever det lilla samhället som en lugn och fridfull plats, även om han har förståelse för att vissa bybor upplever skottlossningen som skrämmande.

Milan Djelevic
milan.djelevic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista