Karlskrona

Överviktig fånge kräver skadestånd av anstalten

Den kraftigt överviktige man som JO-anmälde Karlskronaansalten för att han inte kunde få en jacka i rätt storlek, kräver nu skadestånd av anstalten.

Det var i vintras som fången, som är dömd för grovt skattebrott, inte kunde vistas ute på rastgården efter som det inte fans en jacka i hans storlek.

Det enda anstalten lyckats få fram den 160 kilo tunga fången var mjukisbyxor och t-tröjor. Men efter att saken uppmärksammats i media lyckades anstalten få tag på en jacka i Karlshamn som var stor nog att passa honom.

Nu vill han alltså ha skadestånd från staten efter som han anser sig blivit illa behandlad av kriminalvården och han vill ha 20 000 kronor i ersättning.

Det speciella är att fången har en skatteskuld till staten på över 5,2 miljoner kronor. Så även om han fick sitt skadestånd och det räknades av mot hans skuld så skulle den uppgå till exakt 5 232 549 kronor.

Själv ser han inga problem med sitt krav, utan säger att även om han har en stor skuld till staten, så kan han inte finna sig i att bli behandlad hur som helst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista