Flyttlassen går från Olofström

Just nu håller Migrationsverket på att avveckla sin flyktingmottagning i Olofström, och i mitten av november ska alla asylsökande ha lämnat Olofströmshus lägenheter.
- Ungefär 30 personer i veckan flyttar nu från Olofström, säger Elisabeth Östling på Migrationsverket som är ansvarig för flytten. Flytten klar under hösten I augusti bodde 280 asylsökande i Olofströmshus bostäder. Nu är 166 kvar. I mitten av november ska alla ha flyttat till andra kommuner i södra Sverige. Två år efter att Migrationsverket kom till Olofström läggs nu alltså verksamheten ner. Kontoret och dom anställda har redan flyttat till Kristianstad och nu är det de asylsökandes tur. Klagomål ledde till flytt Bakgrunden är att det kommunala bostadsbolaget Olofströmshus förra året sa upp avtalet med Migrationsverket eftersom boende i Olofström klagat på att dom asylsökande ställde till med bråk. Få reaktioner Migrationsverket har inte fått så stora reaktioner på flytten. - De asyslsökande har vetat länge att de ska flytta, säger Elisabeth Östling. Det är bara en familj och en ensamstående som uttryckt flytten inte är så rolig, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".