Blekinge

Svensktoppen hägrar

Sex artister från länet har chansen att nå Svensktoppen.

Det står klart sedan juryn tagit ut de bidrag som tävlar i den direktsända delfinalen på Lövmarknaden i Karlskrona den 18 juni.

Ser fram emot att tävla
Martina Karlsson, Summersad, The Turnpikes, Micke Nordénz, Madame och Lisa Bovier är de sex artister som i delfinalen i Karlskrona tävlar om en biljett till riksfinalen på Liseberg i Göteborg den 23 augusti.

– Det känns jätteroligt att ha kommit så här långt. Jag ser fram mot att tävla mot de andra den 18 juni, säger finalisten Martina Karlsson från Ronneby.

Svårt uppdrag
Juryn, som ur ett hav av inskickade bidrag plockade ut de sex finalisterna, bestod av dansbandsprofilen Thomas Deutgen, rockmusikern Hempo Hildén och artisten Malin Törnquist från gruppen Calaisa.

– Ett svårt uppdrag, men jag är mycket nöjd med sluresultatet. Jag tycker vi har plockat ut ett starkt finalfält, säger Malin Törnquist.

I och med detta har juryn nu spelat ut sin roll.

Från och med nu och fram till finalsändningen den 18 juni är det radiolyssnarna som genom sms väljer vilken kandidat från länet som ska stå på Lisebergs finalscen i augusti.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista