blekinge

Mer att göra på internet

Det finns mycket kvar att utveckla på internet det säger Måns Adler mannen bakom Bambuser en internettjänst som gör det möjligt för privatpersoner att direktsända tv från mobiltelefonen.

Måns Adler, Bambusers grundare gästade Blekinge tekniska högskola i Karlshamn där han berättade om sin internettjänst.

Tjänsten säger han är bara är till nytta för privatpersoner, utan även för polis och räddningstjänst.

– För räddningstjänsten blir det betydligt enklare att fatta rätt beslut om vilken insats som ska skickas till en olycksplats då de kan få en mer detaljerad informationsbild om olycksplatsen.

Välja själv
Bambuser har omkring 37 500 användare, de flesta privatpersoner men även mediaföretag och allså räddningstjänst och polis använder tjänsten.

Måns Adler säger att en tanke med Bambuser är att människor själva ska få skapa det mediautbud de vill ha.

– Tidigare kunde jag bara läsa om vad Britney Spears gjort i helgen och det är ju inte så intressant för mig, nu kan jag istället följa vad min syster eller mina kompisar gjort och det är mer intressant för mig, säger Måns Adler.

Utvecking
Trots att Bambuser har flera tusen ansvändare säger Måns Adler att han inte tjänat några stora pengar. Men han tror att det finns pengar att tjäna på internet och att det finns mer att göra.

Just nu håller han på att utveckla en ny tjänst "Kvitter" en tjänst som kan innebära ett kvittolöst samhälle.

– Vi har våra kvitton inskrivet digitalt men vi skriver ut dem på papper och ger dem till en rivisor som sedan får skriva in dem i datorn istället för att kvittot skickas digitalt till revisorn och det är något som vi försöker lösa nu, säger Måns Adler.

Mia Boström
mia.bostrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista