Inga besparingar trots minusresultat

Trots ett växande underskott på Blekingesjukhuset kommer det inte att bli några nya besparingsåtgärder. Det säger landstingsrådet Bernth Johnson (s).
Den stora boven bakom Blekingesjukhusets växande underskott är den allt dyrare vården man köper av andra landsting. En kostnad som man i år hade som mål att sänka. För att få ordning på ekonomin har man bland annat stängt avdelningar på Blekingesjukhuset i Karlshamn och i Karlskrona planerar man att helgstänga ögon- och öronavdelningen under helgerna. Totalt räknar landstinget att gå minus 2,7 miljoner kronor i år. Ett resultat Bernth Jonsson är synbart nöjd med, särskillt när han sräcker på sig och tittar utanför länets gränser. -Om vi jämför oss med angränsande landsting har vi gjort ett jättebra resultat, säger han. Bernth Johnsson anser att nuvarande besparingsåtgärder räcker och att man trots besparingarna måste kunna erbjuda en bra sjukvård.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".