karlskrona

Tre skimmare åtalas

Nervositeten hos föraren fick tullen att stoppa tre män vid färjan i Karlskrona. Tullen hittade sju skimmingapparater, alltså små dosor som kan länsa bankkonton genom att kopiera koder.

Åklagaren menar att de tre männen som kom med Polenfärjan i mars i år hade tänkt genomföra grova bankomatbedrägerier. Och att kunderna hade tappat förtroendet för bankerna om kuppen hade lyckats.

När männen körde av färjan vid Verkö och sa att de inte hade något att deklarera, tyckte en tulltjänsteman att föraren var nervös.

Bilen genomsöktes och tullen hittade sju skimmingdosor i en av männens jackficka. I en väska låg skruvmejsel och lödpenna.

I förhör säger alla att de träffades i Italien och bestämde sig för en semesterresa till Sverige. Och mannen med skimmingdosorna i fickan säger att de inte är hans, utan ska lämnas till en bekant i Stockholm.

Dom tre männen förnekar brott, men åtalas idag ändå för förberedelse till grovt bedrägeri.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista