Ekonomisk oro i länets kommuner

Blekinges kommuner drabbas av ett ekonomiskt bakslag. Enligt en prognos från Kommunförbundet minskar skatteintäkterna med närmare 20 miljoner kronor det kommande året.
Kommunförbundets skatteprognos visar på fortsatt minskade intäkter för länets kommuner. Sammanlagt rör det sig om närmare tjugo miljoner kronor som de fem kommunerna, enligt prognosen, går miste om i minskade skatteintäkter. För Karlskrona och Karlshamns del handlar det om runt fem miljoner kronor vardera. I Ronneby minskar intäkterna med fyra miljoner kronor och Sölvesborg beräknar att förlora omkring en miljon kronor. För Olofström blir bortfallet omkring två och en halv miljon kronor. Några besparingsdirektiv med anledning av kommunförbundets skatteprognos kommer inte att ges men samtliga kommuner uppger att de minskade skatteintäkterna är oroande. För Olofström, som har haft ett kärvt ekonomiskt läge, kan de minskade intäkterna på sikt bli kännbara. -Två och en halv miljon är inte jättemycket pengar, men i en redan svår situation kan det bli ännu svårare, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".