Holmsjö

Frågorna hopar sig inför Holmsjöstoppets framtid

Frågetecknen hopar sig inför vad som ska hända med tågstoppet i Holmsjö. Karlskrona kommun, säger blankt nej till en nedläggning. Men Landstinget som är den andra berörda ägaren vill idag inte ta i frågan.

Det är Banverket som vill att tågen ska sluta stanna i Holmsjö, en åsikt som också delas av Blekingetrafikens vd. Men som sig bör har vd Hans Jonasson frågat ägarna vad dom tycker.

Karlskrona kommun har sagt blankt nej, medan landstinget alltså bollar över frågan till Blekingetrafikens styrelse.

– Det är en fråga för Blekingetrafikens styrelse att besluta, säger Landstingsrådet Berth Johnsson (S). Sedan fins det en rad frågetecken kring det hela, bland annat om investeringarna på sträckan kommer att genomföras som utlovat.

Ordförande Sven-Åke Svensson (S) säger att man kommer att ta upp frågan på ett kommande styrelsemöte, men han flaggar redan nu för att det fins en rad frågetecken att räta ut. Bland annat det som nämnts tidigare, kommer verkligen upprustningen av sträckan att följa det planerade schemat?

Men också om Holmsjö ska vara kvar, vem ska då betala för ombyggnaden av perrongen i Holmsjö? En utgift som i dessa dagar knappast lär vara särskilt populär hos någon av parterna.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".