karlskrona

Ingen post på en månad

Hyresgäster i Karlskrona har blivit utan viktig post.

Posten har slutat dela ut brev i huset eftersom hyresvärden har struntat i att sätta upp postlådor vid entrén.

Mikael Karlsson är en av de drabbade i huset.

Fick telefonen avstängd
– Jag får ingen post. Inga räkningar. Vi blev av med bredbandet, telefonin och tv:n, för det går ju på samma räkning, säger han.

Nej, Mikael Karlsson har nog inte fått post på en och en halv månad när han tänker efter. Han är precis i färd med att flytta från hyreshuset på Björkholmen i Karlskrona till en villa där posten hamnar i en brevlåda.

Brevlådor vid entrén är precis vad Posten ville att hyresvärden på Björkholmen skulle sätta upp.

Slutade dela ut post
Men när brevlådorna dröjde slutade Posten helt enkelt att dela ut post. Sonja Andreasson är distriktschef på Posten och hon förklarar varför.

– För att kunna fortsätta dela ut post varje dag till ett fast pris så måste vi se över våra kostnader. Då är det så att när man bor i ett hus där det är färre än fyra som behöver ha post, då ska den delas ut ute vid gatan, säger hon.

För Mikael Karlsson och hans grannar har det inte varit helt lätt att få tag i brev eller för den delen röstsedlarna till söndagens val till EU-parlamentet.

Inte på postcentralen
Att åka ut till postcentralen har inte varit någon större idé.

– Vi var där igår för att hämta den, men då är det så att brevbäraren kör omkring med den. Jag tänker inte åka omkring och jaga den, säger han.

Posten meddelade på onsdagsmorgonen att postlådorna nu har kommit upp och att hyresgästerna har börjat få sin post igen.

Andrea Jilder
andrea.jilder@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".