Nelson Logistic ABs VD Martin Borgström, platschef Björn Fransson (mitten) och koncernchef Torsten Nilsson. Foto:Nelson Garden
Karlshamn

65 nya jobb i Karlshamn

Karlshamn får 65 nya jobb när trädgårdsföretaget Nelson Garden startar ett nytt logistikföretag i augusti.

Nelson Garden har hittat lämpliga lokaler vid gamla Granefors bruk, som ligger relativt nära Karlshamns hamn. Redan i augusti flyttar logistiken från Lettland till Karlshamn.

– Det känns jättetrevligt att komma tillbaka till Blekinge med fler jobb. Karlshamn ligger strategiskt bra till eftersom vi får många leveranser via hamnen, säger Torsten Nilsson, koncernchef för Nelson Garden.

"Vi har inte tid med lågkonjuktur"
Nelson Garden startade i Belganet 1933, så på ett sätt innebär utvecklingen att företaget återvänder hem, även om företaget sedan många år huvudsakligen är baserat i Tingsryd.

Den första investeringen kommer att vara tolv miljoner kronor. Under företagets högsäsong kommer sextiofem personer att arbeta vid Granefors bruk, bland annat med att hantera förpackningar med fröer och lökar.

– Vi har inte tid med lågkonjunktur utan expanderar hela tiden, säger Torsten Nilsson.

Kommunalrådet blir glad
Karlshamns socialdemokratiska kommunalråd Sven-Åke Svensson är nöjd över att företaget valt Granefors. Det visar att kommunens satsningar på logistikbranschen har varit riktiga.

– I dessa tider är det inte vanligt att man anställer och företagets investering signalerar att Karlshamn har gjort rätt, säger Sven-Åke Svensson.

Andreas Larsson
andreas.larsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".