Pappers stämmer bemanningsföretag

Fackförbundet Pappers kommer att stämma bemanningsföretaget Pelmatic Personalpartner AB i Karlskrona för att i november förra året ha brutit mot kollektivavtalet och betalat fordonsförare på Mörrums bruk för lite i lön.
Bemanningsföretaget hyrde ut åtta fordonsförare till Mörrums bruk, men enligt Pappers fick förarna för låg lön och arbetstiderna följdes inte. Alla LO-förbund och bemanningsföretag har skrivit ett avtal om att inhyrd personal ska ha samma lön som gäller på företaget i övrigt. Därför stämmer Pappers både bemanningsföretaget Pelmatic Personalpartner AB och Tjänsteföretagens Arbetsgivarförbund till arbetsdomstolen. Lennart Olovsson, avtalssekreterare för Pappers, säger att när Pappers påpekat att fordonsförarna fick för låg lön så rättades det så småningom till, men då hade redan avtalsbrottet begåtts. Pappers har valt att vända sig till Arbetsdomstolen eftersom bemmanningsföretaget brutit mot avtalet trots att de fått god information om det gällande kollektivavtalet på Mörrums bruk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".