Karlskrona

Jobbsök för studenter

Massor av arbetslösa ungdomar registrerar sig nu som arbetssökande på arbetsförmedlingen i Karlskrona. Fyra ungdomshandläggare finns på plats den här veckan för att ge goda råd och hjälpa ungdomarna att orientera sig i en helt ny värld.

– Vi kraftsamlar för de som har slutat skolan. Konkurransen är jättetuff i och med det ekonomiska läget, säger Mikael Anamaria som är ungdomshandläggare i Karlskrona.

I förra veckan festade studenterna hårt och firade att flera år av tuffa studier äntligen var till ända.

I måndags vaknade många av dom upp till en verklighet, betydligt mindre festlig och glamourös än den studentbal som för många var firandets höjdpunkt.

På arbetsförmedlingen har man rustat för den kommande anstormningen av arbetslösa ungdomar. Mot vanligvis en handläggare, jobabr den här veckan fyra stycklen med att registrera ungdormar och ge dom goda råd på vägen. En helt nödvändig mobilisering, eftersom årets kull lär behöva en hel del hjälp och stöd för att komma ut i arbetslivet.

Men även om handläggarna kan hjälpa till med det mesta, saknar dom möjlighet att ge ungdomarna det dom mest vill ha - nya jobb.

Milan Djelevic
milan. djelevic@sr.se