blekinge

Företagare fick inga jobb

Idag börjar tretton ungdomar sina nya sommarjobb – som företagare. Vanliga sommarjobb har varit omöjliga att få i år och därför kom projektet Ung företagsamhet som en skänk från ovan, menar Jacob Lundgren.

I dag startar sex nya företag i Blekinge då projektet "Ung Företagsamhet" drar igång.

Både Jacob Lundgren och Johan Lidén van Riessen är glada över att ha fått starta eget, för vanliga sommarjobb har varit svåra att hitta.

Sökt 20 jobb utan resultat
Det är bara två av mina kompisar som fått sommarjobb vad jag vet. Jag har sökt sommarjobb själv, men inte fått något, säger Jacob Lundgren och får medhåll av Johan Lidén van Riessen som sökt 20 sommarjobb utan resultat.

De tretton ungdomarna i Blekinge har alltså fått chansen att under sommaren starta egna företag. Företag som bland annat kommer att syssla med caféverksamhet, innebandyturneringar och överföring av diabilder till datorer.

Projektet Ung företagsamhet pågår under tre veckor och om allt går bra är tanken att företagen ska kunna leva vidare.

Hushållstjänster till turister
Jacob Lundgren och Johan Lidén van Riessen erbjuder hushållsnära tjänster till semesterfirare och de är båda  fulla av optimism. Om inte annat efter som de anser sig skilja sig på en punkt från många andra aktörer på marknaden.

Vi arbetar vitt medan många sådana tjänster är svarta, säger de.

Men bäst av allt med att bli företagare är ändå möjligheten att förfoga över sin tid:

Ledighet tar vi ut om det skulle behövas eftersom det är vårt eget företag. Det är ju det som är grejen med att vara företagare.

Daniel Kjellander
daniel.kjellander@sr.se
Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se