Höjningar kan slå fel

Trots en smärre invasion av turister, har både Halens camping i Olofström och Sportfiskecampen i Harasjömåla valt att i stort sätt behålla förra årets prisnivå. Det är en helt annan strategi än den som gäller på stugmarknaden, där priserna gått upp rejält.

Fredrik Hallgren på fiskecampen i Harasjömåla, tror att alltför kraftiga prisökningar riskerar att slå tillbaka mot branschen.

Finns alternativ
Även om stugpriserna verkar ha ökat markant i år, så finns fortfarande billiga alternativ att hitta för den inhemske turisten.

Campningarna runt om i landet går mot ett mycket bra år och på Halens Camping i Olofström har man redan märkt av trenden under inledningen av säsongen.

Oavsett om turisterna, både inhemska och utländska, strömmar till eller inte, har priserna i stort sätt behållits intakta.

Höjer inte
Och några planer på att höja finns inte, säger Anders Mattsson på Halens Camping:

För campningarna verkar lågkonjunkturen kommit som manna från himlen.

Stort dipp
Efter ett antal magra år, förra året minskade antalet övernattningar med 19 procent jämfört med året dessförinnan, pekar allt mot ett rejält uppsving i år.

På fiskecampen i Harasjömåla är man också salig över tillströmningen av kunder, både till fisket och den lilla campingen i området.

Fredrik Hallgren och hans kollegor kunde inte ha önskat sig en bättre start på säsongen:

– Det är mycket bra, nu i början har vi nog höjt omsättningen med 20 procent, säger Fredrik Hallgren.

Milan Djelevic
milan.djelevic@sr.se