Asarum

Larollo - ny hjärngympa

Nästa hjärngymnastik-trend kan kom från Asarum - den heter Larollo.

Det är en variant av Sudoko som gjord succé för några år sedan. Det kallas Larollo och är skapad av Lars Åhlund i Asarum.

--Det är samma idé från början, alltså att placera in siffror på ett visst sätt med en viss logik, säger Lars Åhlund.

Det liknar alltså sudoko på så sätt att det går ut på att placera in siffror i rutor, men det är en annan logik som ligger bakom. Det tar ungefär två timmar för Lars Åhlund att göra ett Larollo.  Såhär kom han på det:

– Vi gjorde en resa min fru och jag till Spanien och då köpte jag ett sudukohäfte och löste många och sedan så blev jag övermätt på det. Så sen har det inte blivit mycket mer för min del. Sen tänkte jag i julas att det måste ju finnas andra sätt att placera siffor på - men jag kom inte på någonting. Så låg jag på soffan på nyårsdagen och plötsligt: Sådär kan jag göra! Och så gick jag upp och provade och det fungerade bra! säger Lars Åhlund.

Så föddes Larollo fött, och nu har korsordstidningen Kryss och Knåp nappat på det. Och Lars Åhlund har förhoppningar om fler.

– Jag hoppas att någon tidning till, nu när det har kommit ut i tryck, blir intresserad. Men det vet jag ju ingenting om! avslutar Lars Åhlund.

Carina Melin
carina.melin@sr.se